Orestija

Dobro veče, ovo pre mene je bio Đorđe, moje ime je Grožđe.

Na biračkom mestu 1 u opštini Mikena, u 12 časova svoje biračko pravo ostvario je kandidat za reizbor za mesto gradonačelnika Opštine Mikena, brodonačelnika Egejske flote i gradomlaćelnika Opštine Troja gospodin Agamemnon, Atreja Sin, u pratnji sina Oresta, supruge Klitemnestre i njenog ljubavnika Egista, izrazivši uverenje da će njegova supruga i njen ljubavnik svakako glasati za njega.

Na pitanje zašto će glasati za njega, gospođa Klitemnestra je odgovorila da će to učiniti zato što je i gospodin Agamemnon svojevremeno glasao za njihovu kćerku, gospođicu Ifigeniju, prilikom izbora u Opštini Aulida.

Nakon ovih izbora, saznaje naš dopisnik, gospođica Ifigenija je trebalo da bude upućena u posetu predsedniku Republike Had gospodinu Hadu, gde bi se zadržala i u kraćem razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Had gospodinom Kerberom.

Međutim, odlukom ministarke za lov i turizam Republike Olimp gospođice Artemide, gospođica Ifigenija je iz Opštine Aulida upućena u posetu prijateljskoj opštini Taurida, gde je dobila i posao pri tamošnjem Ministarstvu za odnose sa verskim zajednicama. U posetu Ifigeniji kasnije je došao i njen brat, gospodin Orest, u pratnji mnogobrojne piladi.

orest

U izjavi za naš radio, malopre pomenuti ljubavnik gospođe Klitemnestre gospodin Egist izjavio je da će za njenog supruga glasati prevashodno zato što je njegov otac Atrej svojevremeno glasao za sinove svog brata a njegovog (Egistovog) oca Tijesta, nakon čega mu je priredio i manji koktel.

Nadovezujući se na izjavu gospodina Egista, mladi gospodin Orest je obećao da će zato on prvom sledećom prilikom glasati kako za gospodina Egista tako i za majku, gospođu Klitemnestru. Malopre pomenuta pilad svesrdno su ga podržala u toj odluci, a na naš faks upravo je stiglo i saopštenje Udruženja Erinija, koje je, oduševljeno izjavom gospodina Oresta, najavilo da će posle toga sa istom žestinom glasati za njega.

Odmah zatim, oglasila se i ministarka za nauku, tehniku i uzdržavanje od seksa Republike Olimp gospođica Atina, zahtevajući od Udruženja Erinija da odustane od namere da glasa za gospodina Oresta, da ne bi ona glasala za njih sve po spisku.

Kompromis

Odlukom izborne komisije Opštine Atina, kojom je predsedavao gospodin Eshil, došlo je do kompromisnog rešenja da se Udruženje Erinija transformiše u udruženje Eumenida koje će imati počasan status, nešto kao svojevrsno Kolo grčkih sestara, a da se gospodinu Orestu oprosti što je glasao za majku. Kao nagradu za iznalaženje ovog kompromisa, Međunarodni olimpijski komitet dodelio je Opštini Atina čast da priredi Olimpijske igre 2004. godine. Sve u svemu, solomonsko rešenje, iz koga sledi kupus i pečenje, slatko pomirenje.



  1. Kupujmo kako srpsko tako i hrvatsko - Pravi način da se ove dve privrede uzajamno spasu
  2. Koštunica će biti otvoreno uhapšen - Jedno objašnjenje kako i zašto će doći do ovog hapšenja
  3. Koštunica je otvoreno lud - Zbog čega je neophodno da ovaj čovek jednog dana bude uhapšen
  4. Gradonačelnik - šta Đorđe planira da uradi u ovom svojstvu
  5. Kosovo - kako je Grožđa spopala jedna jako gadna opsesija.
  6. Pančevo - neke informacije o tome ko zapravo zagađuje ovaj grad
  7. Lajčevo - informacije o tome ko pak zagađuje ovaj grad
  8. Orestija - lokalni izbori u Opštini Mikena, gde je formirano Udruženje Erinija
  9. Službeni jezici - o nedavnoj raspravi vezano za službene jezike
  10. Narodna Republika Švedska - kako je princeza Botilda prevršila meru
  11. Austro-Ugarska - kako će Indija i Pakistan postati deo supersile
  12. Sporazum Cvetković - Maček - kako smo uneli neophodne izmene u ovaj i druge sporazume, usled čega će svima biti bolje
  13. Jebe mi se - do kakvih saznanja su došli neki engleski istoričari i Đorđe
  14. Martovske Ide - neke stvari koje treba da znate vezano za ubistvo Julija Cezara
  15. Štrajk arkadnih junaka - kako su u štrajk stupili čak i junaci arkadnih igrica, recimo Manic Miner
  16. Štrajk Grožđa - kako Grožđe reaguje na praksu da se Lepi ritam srca snima nedeljom

Kompletna arhiva

Hronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva