UEFA

UEFA

11.12.2007.

Malo cemo sada govoriti o tome zbog cega ima sve manje nerviranja na fudbalskim utakmicama. Zasto nema reakcija kada tim izgubi? Zbog cega navijaci ne dozivljavaju poraz na slican nacin kao igraci? Zbog cega dan nije propao ako je omiljeni klub izgubio?

Zbog cega su stadioni poluprazni? Zbog cega su navijaci na tribinama sve vise u svakodnevnoj odeci, a sve manje u dresovima? Zbog cega se ne urla na sudiju kao ranije?

Zbog cega su boje dresova voljenog tima u gostujucoj varijanti sve vise dijametralno suprotne od domace varijante? Zbog cega su sudije u fluerescentnim majicama a ne u crnim majicama kao ranije? Zasto pored aut-linije nema one kofe kako bi se igraci mogli umiti u pauzi, za vreme faula recimo, ili za vreme izmene igraca?

Zbog cega, posebno na domacim utakmicama postoji trud navijaca da navijacke pesme pevaju sto gore, sa sto manje melodije i sa sto vise brutalnog i neartikulisanog urlanja?

Zbog cega ne postoji obicaj da se Nova godina pored doceka na trgovima doceka i na terenu omiljenog kluba?

Zbog cega nije zaziveo obicaj da navijaci bacaju svoju svakodnevnu odecu ka igracima, te zasto konacno navijaci i igraci nebi zamenili odecu?

Zbog cega navijaci ne razmenjuju kopacke i carape? Zbog cega igraci nakon zavrsene utakmice ne pokupe korner-zastavice i ponesu ih kucama? Zbog cega igraci ne udju u publiku neposredno pre pocetka utakmice i otpevaju nekoliko najznacajnijih navijackih pesama zajedno sa najvatrenijim navijacima?

Zbog postoji obicaj da cak i danas igraci malo puste kosicu nazad i da kazu da nisu oni kada im sudija pokaze crveni karton? Zbog cega nije provereno da li igraci voljenog tima navijaju za voljeni tim? Zbog cega postoji opasnost da Dejvid Bekam i dalje navija za Mancester Junajted iako upravo igra za tim iz Los Andjelesa? Koliko je to OK i da li je to OK?

Mi naravno cekamo odgovore na postavljena pitanja. Mi necemo odgovarati. Cekamo Vase odgovore. Naravno, mi ne ocekujemo da cete Vi odgovoriti, ali vodite racuna da ce se ukoliko date odgovor na bilo koje postavljeno pitanje TO RACUNATI.

Neophodno je da znate Vas odgovor na postavljena pitanja nije odgovor nama. To je odgovor za koji je pre svega zainteresovana UEFA. Vi svakako znate sta je TO UEFA.

UEFA je prava Evropska Ekonomska Zajednica. To znaci da nije dovoljno da Vasa zemlja postane clanica Evropske Ekonomske Zajednice niti da postane deo Sengenskog sporazuma. Potrebno je da Vasa zemlja postane deo UEFA-e.

TO prakticno znaci da ukoliko ste obezbedili vizu za neku od zemalja Evropske unije ili za neku od zemalja koja je deo Sengenskog sporazuma postoji velika opasnost da TO nije dovoljno i da je neophodno obezbediti UEFA vizu.

Upravo je u toku izglasavanje seta zakona koji za cilj imaju formulisanje liste od 25 jasnih UEFA pitanja na koja ce svako morati da odgovori ukoliko zeli da udje u neku od zemalja clanica UEFA sporazuma.

Zbog svega sto je do sada receno, morate razumeti jezik UEFA-a, morate znati pravila fudbalske igre, morate popunjavati albume sa samolepljivim slicicama fudbalske sadrzine, morate imati tim sastavljen od grupe najboljih igraca iz Vaseg kraja i u cilju rekreativnog pristupa zakupiti salu za mali fudbal u najblizoj snovnoj ili srednjoj skoli.

Morate razumeti Bekamove razloge za prelazak najpre iz Mancester Junajteda u Real Madrid, a potom i za prelazak iz Reala u Los Andjeles.

Morate objasniti zbog cega je Diego Armando Maradona potpuno sam krenuo ka golu golmana Sumahera na svetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku.

Morate vrlo jasno definisati razloge zbog kojih je kolumbijski golman Igita potpuno nepotrebno krenuo u napad napustivsi sopstveni kazneni proctor, nakon cega je bio predriblan od strane Roze Milea i najstroze kaznjen eliminacijom sopstvene reprezentacije iz daljeg takmicenja.

Nemojte cekati pred vratima UEFE. Kupite album sa samolepljivim slicicama “Liga Sampiona” i popunjavajte ga. Kupite 500 g najfinijih, slanih bundevinih semenki i prosetajte do najblizeg stadiona. Igrajte tapke i menjajte duplikate.

Kada stos Vasih duplikata premasi cifru od 100 duplikata, obavijte stos gumicom i javite se meni. Vasi duplikati bice Moj popunjeni album.


 1. Tečnost - Zašto se mora piti i voda i rakija
 2. Vorčester - Mančester - Čudne zablude u kojima smo živeli godinama
 3. UEFA - Zbog cega su boje dresova voljenog tima u gostujucoj varijanti sve vise dijametralno suprotne od domace varijante
 4. Krivi Stojko - Đorđevi memoari sa svirke na Krivom Stojku
 5. Memoari Gorana Bogunovića - Đorđevi memoari sa nastupa u Pančevu
 6. Mogao sam primetiti da ne menjate adrese - Đorđeva zapažanja vezano za menjanje adresa
 7. Ako može Supermen... - kako možete da se ugledate na Supermena
 8. Arjakinje barjačkinje - o novom procvatu ovog sporta koji će od 2008. postati i olimpijski.
 9. Besni Fok - planovi o novoj turističkoj destinaciji
 10. Bubka - intervju sa našim nedovoljno poznatim skakačem s motkom
 11. Češke Buđejovice - kako se gore pomenuti Granje snašao u ulozi šefa krupijea
 12. Centroprom - šta Đorđe saznaje o na nekim lokacijama u Beogradu
 13. Deklaracija o pravima i obavezama beogradskih, rumunskih i ostalih gusara
 14. Detekcija - pokušaj ostalih članova emisije da utvrde šta je bilo sa Grožđem
 15. Došao sam da se obrijem - šta Đorđe misli o nestajanju starih zanata
 16. Festmen - da li je baš on delio karte za Fest 2005, ili je to radio neko drugi.
 17. Instalacije i performansi - šta nam govore nedavno otkriveni tragovi kokica odnosno leblebija oko Velike Sfinge
 18. Ima da odem na Jamajku JA - Đorđevi razlozi za odlazak na ovu teritoriju
 19. Južna Afrika - kako je Grožđe upoznao bankara iz nama daleke zemlje
 20. Kriptonit - o pronalasku ovog bitnog minerala i reakcijama na to
 21. Beogradski Kazoo kvartet - intervju sa negovateljima ovog plemenitog instrumenta
 22. Letovanje - za šta imamo da zahvalimo Lordu Bajronu i Dositeju
 23. Lovci skupljači - o tome čiji smo mi zapravo potomci
 24. Memoari ove plave iz ABBA - Đorđevi memoari sa nastupa u Čačku
 25. Palačinke sa Bekonom - kako se lepo mogu spojiti duhovna hrana i hrana.
 26. Pa, dragi turisti - šta Đorđe ima da nas nauči vezano za putovanja
 27. Perl Harbur- kako su snage JNA napale ovu izuzetno bitnu luku
 28. Požega - šta se dešava sa evropskim udruženjem gradova pod ovim imenom
 29. Radnja - kako se Radica snalazi u radnji za izradu ladica
 30. Opština Seul - muke beogradskih art-globtrotera
 31. Slobodni pikado - naš novi ekstremni sport
 32. Spilberg - šta će to poznati reditelj snimati kod nas
 33. Festival vazdušne gitare - o našoj virtuelnoj realnosti
 34. Žarkovo - šta se Grožđu dešava na putu za ovo beogradsko naselje

Kompletna arhiva

Hronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva