Šta smo sve do sada naučili

Večeras govorimo o tome šta smo sve do sada naučili.

Vidite, naučili smo kako se zovu poznate knjige svetskih pisaca,naučili smo gde je nastao džez,naučili smo i zašto je nastao, naučili smo zašto je dr. Džons dobar arheolog, naučili smo sa koje udaljenosti se izvodi najstroža kazna u fudbalu, zatim ko je šampion u bacanju diska, koliko nota ima mala noćna muzika, zašto u šahu počinje beli kao i zašto je Fišer otišao na Island.

Naučili smo gde je Ulambator, ko je Robert Mugabe, zašto poštar uvek zvoni 2 puta, kao i to da šampion karatea-Miagi jednim udarcem zakucava ekser u drvo.

Potom smo naučili kako se šiša Bonsai, kako se muva hvata u letu kineskim štapićima.

Naučili smo zašto je partizan Prle ražalovan kao i to ko je Gašpar. Naučili smo ko je Emilija Popadić kao i to ko je Emilija Andrejević.

Zatim smo naučili kako peva i govori Cane, kao i to kako servira Slobodan Živojinović.

Naučili smo kako u hali 1 izgleda kada svi pevaju "Losing my religion", kao i to da je Liverpool ušao u finale lige šampiona.

Naučili smo ko je Sandokan, zašto Džek Niklson konstantno pravi probleme. Zatim smo naučili koliko evro danas košta, kao i da su Maje živele na Jukatanu. Naučili smo ko je Denzel Vošington, kao i to zašto je mač u kamenu.

Još smo naučili ko je Robert Dauni Džunior, kako se kalio čelik, kao i to ko je napisao Baš-Čelik. Naučili smo zašto se vraća Adidas, ko je Viktor Juščenko, čemu prodaja Mančestera. Naučili smo i to ko je Mika Hakinen, Stefan Uroš treći Milutin, zašto kohabitira Tadić, zašto je pevao Dedić, koliko je koštao Garbidž, kao i to zašto svake godine ovde opet sviraju Peppersi.

Naučili smo kako zvuče Darkvudi, ko je Kostas Simitis, Kostas Karamanlis, Jorgos Papadopulos. Naučili smo šta znači funf und dreisich euro, kao i funf und zweicich euro.

Naučili smo da se olimpijski plamen pali u Olimpiji, da je Kvisko zaštitni znak "Kviskoteke", da se Hektor borio do kraja, da dr. Vojislav nije smeo da ode na proslavu na Ravnoj Gori koju je njegova vlada finansirala, da Pink Panter ne gubi živce, da treba svirati na Vembliju, da OMV pumpe dobijaju aditive iz Austrije.

Naučili smo da je OK u Holandiji, da je OK u Češkoj i da je OK u Danskoj.

To je deo onoga što smo naučili, a biće još, u međuvremenu ćemo još učiti, i onda iz emisije u emisiju dalje nabrajati. 1. Pogled kroz prozor - Kakve se slike nalaze na ovim stranicama
 2. Umetničke fotografije - Šta su one i šta ih čini umetničkim
 3. Važno je ne čitati dnevne novine - Zašto je dobro da se umesto dnevnih novina kupuje „Dilan Dog“ ili „Marti Misterija“ ili „Zagor“ ili „Alan Ford“
 4. Mazanje prozora i vrata džemom - Čemu služi gađanje zatvorenih vrata tortom, prosipanje perja iz jastuka kroz prozor, ispisivanje svoga imena po zidovima stana sprejom
 5. Kažnjavanje opreme i nameštaja - Čemu služi razbijanje kompjutera, lomljenje telefona, šutiranje stola, gaženje džojstika, degažiranje korpe za otpatke.
 6. Tumačenje - U kakvim smo sve zabludama živeli
 7. Vazno je da to znate Vi - Kakvi sve parfemi postoje
 8. Filosofija nestaje - Razmišljanja zagrebačkog filozofa Gorana Bogunovića o ovoj sve izraženijoj pojavi
 9. Dodavanje - Šta se dešava kada pokušaš da se kurčiš pred Amerima
 10. Letnja hrana - kako preživeti leto hraneći se pametno.
 11. Klaster - kako je sređivao svoj kompjuter zvani Lada
 12. Soundblaster PCI - kako se Grožđe mučio s ovom napravom.
 13. Klima uređaji - kako je izmišljena ova korisna sprava i kako radi
 14. Kočnice - to jest kako je Grožđe počeo da popravlja liftove
 15. Kiseli kupus - kako je Grožđe shvatio da nije više dete
 16. Minut pričanja - kako obeležiti to što je neko odsutan ali i dalje živ
 17. Proleće - kako Grožđe sam sebi pravi problem zbog ignorisanja razlike između rotkvica i bokvica
 18. Selidba - šta su neki od razloga Grožđevog nedolaženja
 19. Šta će se sve pamtiti
 20. Šta je dobro a šta loše
 21. Šta je OK a šta nije OK
 22. Šta smo sve dosad naučili
 23. Tipovi ljudi - kakvi sve postoje tipovi ljudi
 24. Ušteda vremena - zašto se u martu pomeraju satovi napred
 25. Vuzle - zašto su vuzle toliko zle

Kompletna arhiva

Hronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva