Odličan nastup

(Daglas V)

Daglas se te večeri užasno smorio. Di džej Pepe i Aćim su u klubu "Bassement" po Daglasovom mišljenju neviđeno smorili. Zato je iste večeri otišao u Rick's caffe na Electro house Party.

Bilo je nečeg interesantnog u nastupu DJ Roboteka i Aleksandra Gavrovskog.

To ga je podsetilo na nastup koji je gledao prošle večeri- u pitanju je bio finski disko: Bangkok Impact Live MKDSL i Fracky. Odličan nastup.

To ga je takođe podsetilo i na mart 1995. godine i na veliki Godzila party- techno matine u bioskopu "REX". To je bila prva iz serije konceptualnih večeri koje je u ovom prostoru organizovala techno sekcija koju je činio Kozmik DJ team u sastavu: Superfly, Manić i Terminator.

Daglasa je to podsetilo i na veliki Šećerana rave od 1800 posetilaca u fabrici šećera na Čukarici, ali isto tako i na Positronic Brain od 1200 posetilaca na Kalemegdanu na kome su nastupili S.T.R.O.B., Mikica i Jakov.

Zvuci elektronike su ga držali nekoliko dana i ujedno podsetili na prvi i sjajan nastup LTJ Buckema i Progression sessiona u "Barutani" kada je ostao u tvrđavi do 5 ujutro.

Baš zbog toga odlučio je da ne ide na koncert "Saintsa". Želeo je da čuje nešto novo, a činilo mu se da mu oni to neće doneti.

Međutim u sred nastupa DJ Roboteka, Daglas je shvatio da se dešava ono što on ipak nije očekivao na ovakvom mestu. Nije želeo da veruje da gleda ploču koja mu je letela ka licu. Brzina kojom je ploča letela bila je neverovatna. U njegovim očima ploča je postajala sve veća, a kada je čitav prostor ispred njega postao ploča, bilo je jasno da je to udarac.

Dok je padao u nazad shvatio je da sama činjenica da je toliko dugo pratio let ploče, a da je pri tom stigao da porazmisli o mnogo čemu govori u prilog tome da je u sebi nosio potencijal nindže.

Daglas nije odmah uspeo da vidi napadača, ali je ubrzo shvatio da je to onaj mladić koji ga je gađao "Večernjim novostima", a od koga se on branio najnovijim "Vremenom".

Daglas je podigao ploču, zamahnuo istom, i pogodio mladića, a onda ubrzano pošao ka izlazu.

Na samim vratima zaustavili su ga oni što udaraju pečat.

Daglas je vešto istrgao pečat iz ruku onih na ulazu, i veoma hitro ostavio otisak na mladićevom čelu.

Mladić je bio šokiran.

Daglas je iskoristio mladićevu šokiranost i velikom brzinom napustio klub.

Trčao je Vasinom ulicom ka svom automobilu.

Uskočio je u automobil i odmah krenuo.

Vozio je tek desetak metara kada je primetio onog mladića na krovu trolejbusa 28.

Mladić je mahao rukama pokazujući na jednu od dve trole. Trolejbus 28 u tom trenutku stajao je potpuno paralelno sa Daglasovim automobilom.

Tek kada je mladić svojom desnom rukom skinuo jednu od trola Daglasu je postalo jasno šta će se desiti.

Desilo se to da je trolejbus naglo skrenuo levo nedaleko od zgrade Narodnog pozorišta i praktično blokirao Vasinu ulicu, a samim tim i Daglasa.

Daglas je hitro utrčao u foto "VOJN".

Mladić je skočio sa trole i utrčao za njim.

Daglas je zatim istrčao, a mladić je gonio Daglasa držeći u rukama veliki reflektor koji je inače namenjen obasjavanju onih koji se žele slikati za ličnu kartu.

Vlasnik foto VOJN-a je trčao za njima i foto aparatom beležio svaki trenutak ove jurnjave.

Daglas je bežao ka zgradi Etnografskog muzeja. Mladić je jurio za njim sa onim reflektorom u rukama.

Vlasnik foto VOJN-a je i dalje beležio ove trenutke.

Upravo zato, ukoliko ovih dana prolazite Vasinom ulicom, možete u izlogu foto VOJN-a videti fotografije koje pokazuju Daglasov beg od onog mladića sa reflektorom.  1. Laura - prvi deo Đorđevog romana o Daglasu, u kome Daglas misli o Teksasu
  2. Vuk - nastavak, u kome spomenik reformatoru srpskog jezika menja uglove
  3. Jelka - kako se u velikoj jelki sadrži manja jelka
  4. Nišlija - kako senf i urnebes prete mladom Daglasu
  5. Odličan nastup - peti deo Đorđevog romana o Daglasu, u kome se ovaj upada u nove probleme
  6. Patina - šesti nastavak romana o Daglasu, koji je napravio Grožđe podražavajući Đorđa
  7. Petar Luković - sedmi, dugo očekivani nastavak u kome se pojavljuje Luković

Kompletna arhiva

Hronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva