Opasnost

Dobro veče.

Verovatno ste primetili da se u prilogu koji vodi Ovaj redovno spominje isvesni Onaj, koji se preko Ovog stalno izvinjava i poručuje da će doći drugi put.

E pa večeras ne samo da neće doći Onaj, nego neće ni Ovaj. Javio mi se maločas telefonom u velikoj panici.

Krenuo je, kaže on, ovamo na radio. Ušao je u tramvaj broj 7 i naslonio se na zadnji prozor. Posmatrao je zamišljeno svoj odraz u prednjem staklu tramvaja broj 9 iza njega i razmišljao: "Ako sam ja Ovaj, možda je upravo ono Onaj".

Klimnuo mu je glavom i pitao ga: "Jesi li ti Onaj?"

Odraz je njemu klimnuo glavom i pitao ga verovatno isto to.

"Pa da", pomislio je Ovaj. "Onaj verovatno misli da je on Ovaj, a ja Onaj. Ili bi u najmanju ruku voleo da je tako."

Kako su prošli Železničku stanicu, razmak između tramvaja počeo je da se povećava. Hladan znoj oblio je Ovog pri pomisli da će Sedmica uskoro skrenuti levo a Devetka desno i da će Onaj izmaći njegovoj kontroli. Tako nešto sve do tada nije mogao ni da zamisli. Uvek se znalo ko je među njima Ovaj a ko Onaj.

Davao mu je panične znake da požuri, da ne zaostaje, ali Onaj je odgovarao jedino idiotskim oponašanjem. Ovaj je shvatio da ga Onaj zapravo zamajava, da mu je stvarna namera da odbegne i ustoliči se u društvu kao lažni Ovaj. strah

Kad su stali na prvom semaforu, Ovaj je na mišiće otvorio vrata, izleteo iz Sedmice i razjareno zalupao na vrata Devetke. Sa druge strane stakla, ništa manje razjareno lupao je Onaj.

Utom su tramvaji krenuli dalje. Vozači očigledno nisu shvatili do kakve opšte-egzistencijalne katastrofe može da dovede ovakvo tragično raspolućenje ličnosti našeg saradnika. Ovaj je uz psovke potrčao za Devetkom, mašući i preteći Onom, koji mu je iz tramvaja odgovarao istim takvim psovkama i pretnjama, dok se nije izgubio iz vidokruga.

Ovaj je u očaju seo na taksi i krenuo da ga traži. Zamolio nas je da razglasimo poternicu. Prema njegovoj pretpostavci, Onaj je sada već negde na Banjici. Lako ga je prepoznati, izgleda identično kao i Ovaj.

Inače, javila nam se jedna verna starija slušateljka koja je bila u toj istoj Devetki, baš iza vozačeve kabine. Kaže da videla Ovog (ili Onog, nije sigurna). Stajao je na zadnjem prozoru tramvaja ispred nje i panično joj mahao da požuri, kao da to zavisi od nje. U jednom trenutku, izleteo je iz tramvaja i zalupao na vrata, sve vreme gledajući pravo u nju. Kada je tramvaj krenuo, on je potrčao za njim uz obilje psovki upućenih našoj šokiranoj slušateljki.

Nadamo se da će se stvari razjasniti u sledećoj emisiji. Jedino ne znamo kako ćemo utvrditi ko nam je zapravo došao - naš stari dobri Ovaj ili dobro prerušeni Onaj. 1. Geodezija - šta je Darko izračunao
 2. Flajer - šta se Ovome desilo kad je pokušao da uzme flajer
 3. Džingl - novi džing koji je Ovaj napisao u čast sebe
 4. Bobi - problem koji nastaje usled nedolaska Bobija na radio
 5. Đubre - neprijatnost koju je doživeo Ovaj bacajući đubre
 6. Opasnost - veliki problem nastao udvajanjem ličnosti Ovog
 7. Priroda Ovog - razmišljanje o tome ko je Ovaj a ko Onaj
 8. Bus - prvi razgovor budućih Đorđa i Grožđa o noćnom 101-u
 9. Knjaz - iznenadno bogaćenje Ovog i sticanje vlasništva nad Knjazom
 10. Tabla - sukob u koji je ušao Ovaj sa mladim parom na Dunavu
 11. Solsticije - informacije o početku zime
 12. Lada - kako je Ovaj sklapao svoj novi kompjuter
 13. Drajver - kako je nastavio da ima probleme sa kompjuterom
 14. Sport - dolazak novog saradnika zvanog Mič
 15. Sovjet - sastanak praviteljstvujuščeg sovjeta
 16. Kozomara - još jednog novog saradnika
 17. Junakinje - problemi na koje nailaze prodavačice džidžabidža

Kompletna arhiva

Hronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva